Lesgeven is niet enkel het overbrengen van kennis, het is vooral het delen van ervaringen, het zoeken naar oplossingen
en het overbrengen van passie voor fotografie

Carlos Versieren

Leerkracht fotografie

simple web templates

Wie ben ik en wat ken ik.

Lesgever met hart en ziel.

Lesgeven in fotografie begon voor mij jaren geleden als interim van 3 weken. Ik had echter meteen de microbe te pakken. Door de jaren heen kreeg ik meer verschillende klassen onder mijn vleugels. Van beginnende eerste jaars cursisten tot mensen die na 5 jaar opleiding gespecialiseerde cursussen wilden volgen.  
Uiteraard heb ik mijn leerkrachtendiploma behaald. Ik gaf zelfs enkele jaren les aan de lerarenopleiding als vakdidacticus creatieve beroepen.
Lesgeven is voor mij een tweede natuur geworden. Ik hou van het voor de klas staan om de cursisten te zien groeien in hun beleving/ervaring in de fotografische processen. 

2012-heden

Het is niet zo moeilijk als je denkt, ik help je wel!

Als zelfstandig nabewerker van digitale beelden voor fotografen en lesgever in Photoshop, Lightroom en Fotografie help ik fotografen en bedrijven vooruit. 
In samenspraak met de fotograaf werk ik de digitale beelden af tot pareltjes. De beelden worden in Lightroom en Photoshop helemaal klaargemaakt voor print, digitale albums of web. Daarnaast worden foto's verwerkt in digitale boeken voor web of print.
Ik help de fotograaf ook met het normale opnamewerk of bereiden we samen belangrijke shoots voor.
Tijdens 1op1 of groepsopleidingen breng ik de klant allerlei nieuwe technieken bij of geef ik een opleiding in Photoshop en Lightroom. Sneller je werk voor mekaar krijgen is de bedoeling.
Daarnaast geef ik ook persoonlijke les in fotografie, zowel voor beginners als gevorderden over verschillende onderwerpen. 

2008-heden

Wat ik vroeger deed verruimde mijn kennis..

januari 2008 – december 2015: Zelfstandige activiteit Import en verdeling van Producten uit de babywereld.

september 2001 – december 2007: ICT Coordinator & Purchaser Decatron (Kinepolis Group)
Binnen het ICT team was ik verantwoordelijk voor de communicatie tussen de ict-mensen en de rest van het bedrijf. Ik was vertaler-tolk om het zo te zeggen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de aanmaak van handleidingen, presentaties en het geven van opleidingen. Ook de complete opbouw van het intranet van Kinepolis Group behoorde tot mijn takenpakket.
Daarnaast behoorden de volgende taken tot mijn opdracht: Internationaal verantwoordelijke voor de aankoop van ICT materiaal en Communicatie (GSM, Telefonie), Verantwoordelijk voor de Roll-out van nieuwe software naar de verschillende bioscopen, Verantwoordelijke voor de roll-out, en installatie van de Digital Foyer (digitale communicatie naar de klant en paperless-foyer).

juli 2001 – september 2001:  Project Coördinator Megatix (Kinepolis Group)
Administratieve opvolging en projectleiding bij de aanmaak van een nieuwe software. Planningsopvolging van de programmeurs (intern en extern). Schrijven van de handleiding bij de nieuwe software. Organiseren van de opleidingen. Implementatie van de Roll-Out in alle vestigingen in binnen- en buitenland.

februari 2001 – juli 2001: Operations Support & Start-up Manager Kinepolis group.
Verantwoordelijk voor de opstartbegeleiding van de nieuwe complexen in het buitenland (Zwitserland & Polen). Operationele opstart manual aanmaken. Bekijken en analyseren van de bouwplannen en input geven voor eventuele wijzigingen. Opvolging ter plaatse. Ondersteuning van alle complexen op management niveau, geven van opleidingen en eventueel inspringen als Theatre Manager ad Interim bij noodzaak. Lokale en internationale "pilot-projecten" uitwerken en de roll-out organiseren.


januari 1999 – februari 2001: Theatre Manager Kinepolis Kortrijk & Pentascoop
Eindverantwoordelijke voor twee bioscoopcomplexen met een omzet van meer dan 5 miljoen euro . Ontwikkeling van een commerciële politiek voor het complex. Uitbouwen van lokale sales- en PR-activiteiten. Samenstellen en opvolgen van het budget en de investeringen in nauwe samenspraak met de boekhouding. Efficiënt personeelsbeheer uitbouwen (+/- 80 personen). Toepassen veiligheidsregels en hygiëne voorschriften. Verantwoordelijk voor de projecten van de werkgroep veiligheid, implementatie van veiligheidsplannen en “worst case scenarios” binnen kinepolis Group België. Diverse projecten voor regionaal en nationaal gebruik uitwerken. Samenwerken met de verschillende internationaal ondersteunende diensten ( marketing, facility management, internal projects, F&B, Projection support, Finance, …).

oktober 1997 - december 1998:  Assitant Theatre Manager - Kinepolis Kortrijk (en één maand Metropolis Antwerpen)
Rechterhand van de Theatre Manager (Directeur). Organisatie van efficiënt en klantvriendelijk onthaal aan kassa's en bars. Medeverantwoordelijk voor de organisatie en het verloop van events. Kassacontrole en -rapportering. Personeelsopleiding, - planning en -opvolging. Verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw ( coördinatie van de onderhoudsploeg, contacten aannemers, contractonderhandelingen, opvolging van de werken,…) Verantwoordlijke voor de goede filmprojectie. Contacten met concessies. Opvolging ISO 9002

juni 1997 - oktober 1997: Fastlane Supervisor - Opstart Kinepolis Kortrijk 
Als Fastlane supervisor was ik verantwoordelijk voor de complete organisatie van de popcorn- en colabars ( personeel, planning, aankoop, vergunningen, ...) tijdens de opstartfase van Kinepolis Kortrijk tot één maand na de opening.

juni 1995 - juni 1997: De Brasserie, Kerkstraat 13, 8580 Avelgem
Als hoofdkelner was ik verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van een standingvolle brasserie. Deze job liet me een andere kant van de wereld zien en bracht me heel veel mensenkennis en relaties bij

1993-1995: V.Z.W. Feniks , Avelgem
Als opvoeder was ik verantwoordelijk voor een groep mentaal gehandicapte volwassenen. Mijn taak was het leiden van een werkatelier (zeefdruk, recyclage, ...). met de "gasten", evenals de relaties naar klanten en leveranciers met betrekking op mijn atelier. (aankoop - verkoop - prijsberekening). Samen met de collega's in team werken aan het algemene welzijn van de gasten en het bedrijf.

1992-1993 : Burgerdienst
V.Z.W. Feniks, ganzenhofstraat 69, 8580 Avelgem: Opvoeder, werkzaam in een zeefdrukkerij 

Wat ik op school en erna leerde.

Schoolse opleiding

Middelbaar onderwijs : ‘83 -’89
St. Jan Berchmans College, Kasteelstraat 12, 8580 Avelgem
Algemeen secundair onderwijs keuze richting : natuurwetenschappen
Avond onderwijs : ‘86-’89
Rijksleergangen voor technisch onderwijs, Avelgem
Brevet Mechanica, niveau : LSBL
Geslaagd met onderscheiding
Hoger onderwijs : ‘89 - ‘92
Nationaal Radio- en film technisch instituut (NARAFI)
Hogeschool voor Wetenschap en Kunst ,
Victor Rousseaulaan, 75 Brussel,
Graduaat Beeldvorming optie fotografie
geslaagd met onderscheiding
G.P.B.-Opleiding : ‘92-’94 ( alle theorie vakken)
Vrij technisch instituut, Onderwijs voor sociale promotie
Scheutistenlaan 10, 8500 Kortrijk
Leerkrachten diploma : '15 (praktijk en nieuwe vakken)
Het Perspectief, Nonnemeersstraat Gent

Kennis

Talenkennis : Nederlands, Engels, Frans, noties Duits
Rijbewijs : A, B
Informatica : Zeer uitgebreide kennis PC, Windows, Office
Fotografie: Zeer uigebreide kennis Fotografie, Photoshop, Lightroom, en andere verwerkings en opnametechnieken.
Ongeveer 25 jaar ervaring met internet, e-mail, webpagina aanmaak.
Digital Signage : installatie en programmatie van interne communicatieschermen. 

Ooit geboren en nu papa.

Burg. stand : ongehuwd, papa van Gustaaf
Geboortedatum: 24/05/1971 Wat ik doe als ik niet werk.

In mijn vrije tijd probeer ik kwaliteitstijd door te brengen met mijn zoon Gustaaf. Samen nieuwe creaties maken in Lego of eens lekker uitwaaien op de fiets. 
Ik ben ook de oprichter en voorzitter van The Wee Dram Whisky Society, een degustatieclub voor single malt whisky die ondertussen reeds 20 jaar bestaat. Samen genieten met vrienden van de lekkere dingen op de aarde. Dat bourgondisch kantje uit zich ook in mijn liefde voor koken. Ik geniet ervan om in de keuken bezig te zijn. 
Graag draag ik reeds jaren mijn steentje bij in de verschillende ouderraden van de scholen van Gustaaf.
Door mijn engagement in de algemene vergadering van jeugdhuis Krak hou ik een vinger aan de pols bij het jonge volkje. 

Adres

Driesstraat 1
8580 Avelgem 


Contacten

Email: carlos@carlosversieren.be                     
Telefoon +32 475 80 32 30                    
Telefoon +32 56 64 40 37